„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Ceļotājiem izveidoti jauni tūrisma maršruti

Daugavpils novada pašvaldības aģentūra TAKA jaunajā tūrisma sezonā piedāvās jaunus tūrisma maršrutus, „Latgales Laikam” pastāstīja aģentūras tūrisma speciālistes Diāna Kešķe un Jolanta Bāra.

Tie, kuri interesējas par karu, maršrutā „Pa Pirmā Pasaules kara pēdām” varēs apskatīt interesantus bunkurus, kas ir saglabājušies Demenes, Sventes un Medumu mežos. Tāpat kara tēma atspoguļota Medumu pamatskolas muzejā un Sventes muižas militārās tehnikas muzejā. Turpat Sventē varēs ieturēt pusdienas. Tās pavāri pagatavos kara lauku virtuves katlos.

Iegriežoties Naujenes pagastā, ceļotāji varēs piedzīvot jaunu maršrutu „Pusdienās pie turīgajiem vecticībniekiem”. Galds ar tradicionālajiem vecticībnieku ēdieniem būs uzklāts Naujenes Novadpētniecības muzeja Slutišķu vecticībnieku ciemā, kas pagājušajā gadā piedzīvojis savu augšāmcelšanos. Turpat gidi izstāstīs par vecticībnieku mājas iekārtojumu, ikonām, sadzīves un kultūras tradīcijām un izrādīs darba rīku kolekciju.   

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.