„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī ir pieprasīts speciālais transports

Jau gandrīz divus gadus Daugavpils iedzīvotāji ar īpašām vajadzībām var izmantot sociālā taksometra pakalpojumus, savukārt jau vairāk nekā desmit gadus pilsētā tiek sniegts specializētā transporta pakalpojums braucieniem uz medicīnas iestādēm visā Latvijā.

Sociālo lietu pārvaldes (SLP) Sociālo pakalpojumu nodaļas veciem ļaudīm un personām ar invaliditāti vadītāja Ludmila Krasņikova pastāstīja, ka abi pakalpojumu veidi pilsētā ir pieprasīti, bet, iespējams, dažādu iemeslu dēļ daudzi vēl nezina par tiem vai arī nezina šī transporta izmantošanas nosacījumus.

Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, speciālo transportu Daugavpilī drīkst izmantot personas ar pārvietošanās problēmām, pirmās un otrās grupas invalīdi un bērni ar invaliditāti, ar nosacījumu, ja viņi nespēj izmantot sabiedrisko transportu. Speciālais transports paredzēts klientu nogādāšanai medicīnas un rehabilitācijas iestādēs gan Daugavpilī, gan visā Latvijā. Visbiežāk klienti brauc uz Rēzekni, Rīgu un Jūrmalu.

Jāņem vērā, ka SLP speciālais transports nav paredzēts gulošu slimnieku pārvadāšanai, kā arī tādu cilvēku pārvadāšanai, kuriem vajadzīgs specializēts, ar speciālām medicīnas ierīcēm aprīkots transportlīdzeklis.

SLP vēršas cilvēki, kuriem jāpārved guloši radinieki, bet šādos gadījumos pārvalde ir spiesta atteikt, iesakot vērsties privātfirmās, kurām ir šāds transports. Protams, tur ir augstas cenas, bet bieži vien tamlīdzīgās situācijās tas ir vienīgais risinājums. „Latgales Laikam” piezvanīja vienai no firmām, kura sniedz šādus pakalpojumus. Piemēram, brauciens no Daugavpils centra uz reģionālo slimnīcu, ja ir palīgs, izmaksās 20 eiro vienā virzienā. Savukārt, lai aizvestu gulošu slimnieku uz Rīgu, būs jāmaksā vidēji 150 eiro.

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.