„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.8 °C
daļēji mākoņains

Ne velti vecāki saka: „Mācies!”

15. martā Daugavpils teātrī tika pasniegta Daugavpils Universitātes balva. Par ieguldījumu zinātnē to saņēma humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Sociālo pētījumu centra vadošā pētniece, ekonomikas doktore Olga Lavriņenko.

„Ir patīkami, ja tevis paveiktais darbs izpelnās ievērību. Šāda augstskolas politika dod stimulu turpmākam darbam, gribas paveikt vēl kaut ko,” saka Olga Lavriņenko.

Sākotnēji viņa apguva vienu no aktuālākajām cilvēku dzīves jomām: „Mana pirmā izglītība – matemātikas, informātikas un skaitļošanas tehnikas skolotāja. Vienlaikus ieguvu bakalaura grādu psiholoģijā, pēc tam pabeidzu maģistrantūru pedagoģijā. Vēlāk dzīvē tā sagadījās, ka bija nepieciešamas zināšanas ekonomikā, tāpēc iestājos RSEBAA maģistrantūrā MBA programmā – ekonomikas maģistrantūra tiem, kuriem ir augstākā neekonomiskā izglītība, pēc tam sekoja doktorantūra DU. Vienmēr ir patīkami uzzināt kaut ko jaunu, lai prāts pilnveidotos”.

Interviju ar ekonomikas doktori lasiet 22. marta numurā.