„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Projektā „1001 stāsts starpkultūru dialogam” veicinās jauniešu izpratni par Vidusjūras reģionu

No 27. marta līdz 8. aprīlim Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sadarbībā ar Annas Lindes Fonda Latvijas tīkla dalīborganizācijām realizē projektu „1001 stāsts starpkultūru dialogam”.

 Ar Annas Lindes fonda un Eiropas Savienības finansiālu atbalstu jauniešiem būs iespēja iesaistīties vairāk nekā 30 izglītojošos pasākumos, diskusijās un radošajās darbnīcās visā Latvijā, lai padziļinātu izpratni par Vidusjūras reģiona kultūru un bēgļu jautājumiem.

 Pasākumi dos iespēju katram pašam veidot savu viedokli par migrācijas jautājumiem, Vidusjūras reģiona kultūru un tās vērtībām, padziļināti izvērtēt pieejamo informāciju, iepazīties ar cilvēku dzīvesstāstiem un gūt personīgu starpkultūru pieredzi, stiprinot iecietību pret atšķirīgu kultūru pārstāvjiem.

 Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības, it īpaši jauniešu, izpratni par kultūru daudzveidību un pretdiskriminācijas jautājumiem, veidot diskusiju Latvijas publiskajā telpā par migrācijas un bēgļu jautājumiem, veicināt iecietību un savstarpējo sapratni Latvijas sabiedrībā, kā arī attīstīt starpkultūru dialogu un sadarbību starp Latviju un valstīm, kas atrodas Vidusjūras Dienvidu un Austrumu krastā[1], labāk iepazīstot šī reģiona kultūru un jauniešu dzīvi tajā.

 Aicinām piedalīties projekta „1001 stāsts starpkultūru dialogam” pasākumos!

 3. aprīlī Daugavpilī, izglītības centrā „Zili brīnumi” notiks izglītojoša darbnīca jauniešiem Ko Tu zini par starpkultūru attiecībām un naida runas riskiem internetā? Darbnīcā dalībnieki uzzinās par naida runas riskiem internetā un to mazināšanas iespējām saistībā ar bēgļu un migrācijas jautājumiem, kā arī iepazīs Vidusjūras reģiona kultūru. Pasākumā viesosies arī pārstāvji no Vidusjūras reģiona, lai dalītos savā dzīves un darba pieredzē saistībā ar migrācijas un bēgļu jautājumiem, kā arī jauniešu lomu atšķirīgās kultūrās.

 Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas Tuvo Austrumu apakšprogrammas studenti trīs nedēļu garumā viesosies Latvijas reģionu skolās ar informatīvu semināru ciklu „Iepazīsti Tuvo Austrumu valstu kultūru!” Šī pasākuma ietvaros 8.- 12. klašu skolēniem līdz 4. aprīlim ir iespēja piedalīties divos konkursos par Vidusjūras Dienvidu un Austrumu krasta valstu kultūru – „Sīrieša skolēna stāsts” un „Tuvo Austrumu studijas manā dzīvē”.

 8. aprīlī Rīgā projektu noslēgs augsta līmeņa paneļdiskusija par migrācijas jautājumiem un bēgļu situāciju Latvijā. Diskusiju varēs vērot arī interneta tiešraidē. Pasākuma laikā tiks apkopots projekta laikā paveiktais visos Latvijas reģionos.

[1] Alžīrija, Ēģipte, Izraēla, Jordānija, Libāna, Sīrija, Mauritānija, Maroka, Tunisija, Palestīniešu pašpārvalde un Turcija