„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Iedzīvotāji vēlas labus policistus un ceļus

22. martā Nīcgales, Vaboles un Kalupes pagasta iedzīvotāji, tiekoties ar  Daugavpils novada pašvaldības pārstāvjiem, jautāja, kad būs labi ceļi, atsaucīgi policijas inspektori, ielu apgaismojums, ūdens daudzdzīvokļu mājās un rotaļu laukumi. Vabolieši pateicās par Ziemassvētku dāvanām bērniem, bet kāds nīcgalietis uzsvēra, ka ar pašvaldību jārunā ne tikai par problēmām, bet arī par labām lietām, piemēram, ir saglabāta skola Nīcgalē.

Kalupieši Ilze Sarkane, Jeļena Gavrilova un Henriks Kivlenieks runāja par sabiedrības un policijas sadarbību. „Šodien čigāni alkohola reibumā braukā pa Kalupes centru. Viņi to dara bieži. Esam sūdzējušies vietējam policijas inspektoram, bet viņš saka, ka jāzvana dienestam „110”, jo viņam esot citi pienākumi Piezvanām uz „110”, tur mums atvainojas, ka visas brigādes ir aizņemtas. Kam lai lūdzam palīdzību? Kad nositīs cilvēkus, būs par vēlu,” teica Jeļena, kura, būdama Līksnas bāriņtiesas locekle, bieži iestājas pret likumpārkāpējiem. Ilze ir nobažījusies par saviem bērniem, jo iereibušie iebrauc arī daudzdzīvokļu māju pagalmos, kur rotaļājas bērni. Policijas inspektors Staņislavs Meženiks taisnojās, ka darot to darbu, kas ietilpst viņa pienākumos – izskata aktuālās lietas, bet, ja cilvēku sit nost vai kāds skandalē, tad jāzvana „110”. Kalupieši ar šādu atbildi nebija mierā un teica, lai novada dome izveidojot pašvaldības policiju.

„Pašvaldības policija izmaksās vairāk kā 100 000 eiro, dome nevar atļauties to uzturēt. Runāsim ar policijas priekšniekiem, lai policijas rīcība būtu saskaņotāka, operatīvāka,” teica pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika. Interesanti, ka uzreiz pēc sapulces Kalupē ieradās divas policijas brigādes un atrada iereibušo autovadītāju.           

Visu rakstu lasiet 24. marta numurā.