„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Lieldienās 20 novadu seniori saņem svētku pakas

Rūpēs par vientuļajiem sirmgalvjiem savās apkaimēs, Latvijas novadu fondi Lieldienu laikā nogādāja vairāk nekā 1500 senioriem 20 novados svētku pakas. Tajās apsveikums un preces, kuras ikdienā viņiem grūti pašiem iegādāties.

 Taču vientuļie seniori tiek iepriecināti ne vien ar svētku gardumiem, bet arī ar Ausekļa Limbažu teātra izrādēm.  Šo novadu fondu iniciatīvu vairākas reizes gadā jau trešo sezonu pēc kārtas atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds labdarības programmas „Maizes rieciens” ietvaros.

 Svētku pasākumus organizē, un dāvanu pakas regulāri sarūpē septiņi Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītie novadu fondi - Talsos, Alūksnē un Apē, Lielvārdē, Kandavā, Valmierā, Viduslatgalē, Limbažos. Pavisam kopā 2015/2016 sezonā svētku pakas nonāks pie 3000 sirmgalvjiem 23 Latvijas pašvaldībās.

 Piemēram, pirms Lieldienām Viduslatgales pārnovadu fonds nogādāja 270 paciņas Aglonas, Līvānu un Vārkavas novadu senioriem, kuri savu ikdienu lielākoties aizvada vienatnē. Svētku paciņās ir sarūpēta ne tikai kafija un cepumi, bet arī vietējo zemnieku un ražotāju gardumi un katrā svētku paciņā ir pievienots Lieldienu apsveikums, ko izgatavoja Rušonas pamatskolas 1. - 9. klašu skolnieki.

 Arī citi novadu fondi svētku paciņu sagatavošanai piesaista brīvprātīgos palīgus. Limbažu novada fonds svētku paciņas ar palīgu atbalstu svētku pakas izdalīja 200 vientuļajiem pensionāriem Alojas, Krimuldas, Limbažu un Salacgrīvas novados. Lielvārdes novada fonds dāvanas nogādāja 135 senioriem. Bet Valmieras novada fonds iepriecināja 300 sirmgalvjus 5 novados.