„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
skaidrs laiks

Sandis Ulpe ticis pie dramatiskā tenora lomas operā

10. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā izskanēs izglītojošs iestudējums jaunajiem skatītājiem „Mazā Burvju flauta”, kas tapusi pēc Volfganga Amadeja Mocarta operas motīviem. „Mazās Burvju flautas” iestudējums ir pasaka, domāta bērniem. Mocarta vēstījums rāda to, kā, pārvarot grūtības, mēs sevi pilnveidojam, augam un meklējam katrs savu ceļu. Vienu no galvenajām lomām tajā izpilda daugavpilietis Sandis Ulpe, iejuzdamies labsirdīgā neveiksminieka Monostatosa tēlā. 

Sandim tā ir pirmā loma operā. Pašlaik viņš studē Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes otrajā kursā par solo dziedāšanas pedagogu. Lai arī Sandis reāli redz sevi strādājam skolā, tomēr vienmēr sapņojis dziedāt uz lielās operas skatuves.

Iepriekš mūziķis uzcītīgi gatavojies lomai un braukājis uz noklausīšanos, kas vainagojās panākumiem. Sākotnēji viņam tikusi piedāvāta prinča Tamino loma, taču tā atbilst liriskam tenoram, turpretī Sandis esot dramatiskais tenors, tāpēc maoru augstmaņa Monostatosa loma viņam bijusi vairāk piemērota un labāk padodas. „Monostatoss ir labsirdīgs cilvēks, iebraucējs no citas valsts, kas cenšas iejusties Latvijā, visiem izdabā un meklē sev mīļoto, taču viņam nekas nepadodas un neveicas,” par savu lomu stāsta Sandis. Lai arī loma neesot liela, tomēr ļoti nozīmīga un dod stimulu tiekties tālāk.

Visu rakstu lasiet 8. aprīļa numurā.