„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

„Baltie lāči” dzied „dzīvajā” un bez lieka trokšņa

Izskaņai tuvojas populārās grupas „Baltie lāči” 10 gadu jubilejas koncerti „Bez lieka trokšņa…”. Kolektīvs un tā līderis Andris Baltacis vienu no pēdējiem koncertiem sarīkoja 10. aprīlī pārpildītā Daugavpils kultūras pilī. Tā ir skatuve, kur sākās Andra Baltača kā mūziķa karjera. „Uz šīs skatuves sāku muzicēt nopietni. Tāpēc „Baltie lāči” jubilejas koncertu dzied tieši šeit,” Andris pastāstīja „Latgales Laikam”.

„Grupa „Baltie lāči” simts gadus svinēs ar lielu troksni (ja nodzīvosim līdz tam laikam), tāpēc šie 10 gadi izskan bez trokšņa, jo tomēr tas vēl nav gadsimts. Pēdējais koncerts notiks Rēzeknē, lai gan, teikšu godīgi, rēzeknieši, tāpat kā vairāki citi Latgales novadi un pilsētas, „Baltos lāčus” reti aicina koncertēt. Mēs biežāk ciemojamies Vidzemē un Kurzemē. Paradokss. Laikam mūs, latgaliešus, un latgaliešu dziesmas mīl visā Latvijā,” pauda A. Baltacis.  

Visu rakstu lasiet 22. aprīļa numurā.

Foto: A. Lebeds

Komentāri

20.04.2016 11:56
"Latgales Laiks"
Jā, kopā ar Andri Eriņu talkā B.Martuževas mājās.
20.04.2016 08:32
hm
Vai tad bildē "Baltie lāči"?