„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Daugavpilij vajag gan koncertzāli, gan brīvdabas estrādi

Daugavpils domes deputāta Aivara Broka vadītās Kultūrvides darba grupas sēdes darba kārtībā bija viens jautājums -- noskaidrot, kas un kur Daugavpilī būtu jāuzbūvē: vasaras koncertzāle, brīvdabas estrāde vai abas divas.

Ir arī ceturtais variants – nebūvēt neko, pajokoja A. Broks cerībā, ka tā tomēr nebūs. Jau sen tiek runāts, ka Daugavpilī ir vajadzīga vasaras koncertzāle, šī ideja ir iekļauta pilsētas attīstības stratēģijā. Kā uzskata iniciatori, estrāde vai koncertzāle būtiski atdzīvinās pilsētu, piedāvājot vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem vēl vairāk kulturālas atpūtas iespēju, turklāt, šāda vasaras koncertzāle vai brīvdabas estrāde Latvijas otrajā lielākajā pilsētā ir ļoti vajadzīga, jo brīvdabas estrādes ir pat mazpilsētās. Pašreizējās kultūras iestādes (Kultūras pils, Latviešu kultūras centrs, mūzikas vidusskola utt.) nespēj pilnībā kompensēt atklātas koncertzāles trūkumu. „Pat Rīgā nav zāles ar 1000 vietām,” teica A. Broks, apkopojis ziņas par Latviju.

A. Broks ir pārliecināts, ka vispiemērotākā vieta daudzfunkcionālai koncertzālei, kuru nosauks par godu komponistam Oskaram Strokam un kura būs Jūrmalas „Dzintaru” koncertzāles analogs, ir Centrālajā parkā vietā, kur kādreiz atradās karuseļi.

Visu rakstu lasiet 10. maija numurā.