„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Palīdzēsim mazajai Veltiņai!

Prodes pagasta „Krievānu” mājā dzīvo mazā Velta un viņas dvīņu brālītis Ritvars, mamma Zane un tētis Rolands Mūrnieki. Vecāki ir jaunie lauksaimnieki, uztur piensaimniecību. Viņi izpalīdz arī kaimiņiem. Diemžēl, meitiņai Veltai ir diagnosticēta bērnu cerebrālā trieka, kuras ārstēšanai ir vajadzīga liela nauda. Proti, viens ārstniecības kurss - 4 nedēļas - izmaksā 1940 eiro.

Subates pilsētas un Prodes pagasta pārvaldes vadītāja Sofija Glūmāne aicina „Latgales Laika” lasītājus atbalstīt Veltiņas ārstēšanos ar ziedojumiem.

„Ģimene jau trīs gadus cīnās par meitiņas veselību. Viņiem jāpiedzīvo neskaitāmas pārbaudes un rehabilitācija slimnīcās un sanatorijā. Tomēr vecāki nepadodas. Velta un Ritvars jau iet bērnudārza „Zvaniņš” Subates filiālē. Skolotāja Guna Veltu raksturo kā sirsnīgu un mīļu bērnu. Viņa vienmēr samīļo brālīti, draudzējas ar visiem bērniem. Pārējie bērni, pieraduši, ka Veltiņa nestaigā bez asistenta, palīdz meitenei. Veltai patīk krāsot, līmēt un dziedāt. Meitene kopā ar grupas bērniem uzstājās Mātes dienas koncertā,” teica S. Glūmāne. Šobrīd Veltai ir iespēja iziet rehabilitācijas kursu centrā „Poga”. Viņai tiks veikta padziļināta novērtēšana un piemērotas jaunas rehabilitācijas metodes un tehnoloģijas, tai skaitā Ziemeļeiropā pirmais medicīniskais gaitas robots „G-EO System”. Savlaicīga rehabilitācija samazinās Veltas vajadzību pēc sarežģītas ārstēšanās.      

Visi labas gribas cilvēki aicināti ziedot naudu Swedbank bankas kontā LV54HABA0551005899846 ar norādi Veltai, saņēmēja Zane Birkmane; vai ziedojumu atdot Subates sociālajai darbiniecei Ņinai Roščenkovai.

„Palīdzēsim mazajai Veltiņai nostāties uz kājām, lai viņa varētu ķert taureņus pagalmā un salasīt puķes pļavā. Veltiņa ļoti vēlas šajā pasaulē diet ar savām kājiņām,” aicina S. Glūmāne.

Komentāri

17.05.2016 01:34
Gita
Kaarteejaa vakciinu izraisiita nelaime?!
16.05.2016 09:20
Edgars
vajadzētu papildus norādīt, ka saņēmēja banka ir Swedbank, daudzi sapratīs, bet varbūt ne visi. Lai mazajai veselība.