„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Rīgas maratona finišs atnesa startu olimpiskajās spēlēs

„Lattelecom” Rīgas maratona rezultāts preilēnietei Anitai Kažemākai vainagojās ar ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiādi. Sestdien, 21. maijā viņa Riebiņos skries sacensībās „Kross kopā ar Anita Kažemāku”, kas notiks otro gadu. Vēl pēc nedēļas 30. maijā Anita svinēs 25. dzimšanas dienu. „Ceļazīme uz Riodežaneiro olimpiādi ir labākā dāvana sev,” vieglatlēte telefonsarunā teica „Latgales Laikam”.   

Sporta draugi Anitu Kažemāku, kura vieglatlētikai pievērsās skolā, pazīst kā spēcīgu soļotāju. 2012. gadā viņu no Londonas olimpiādes šķīra vien 55 sekundes. „Toreiz nesanāca izpildīt normatīvu. Un kaut kā atnāca apziņa, ka soļošanā esmu sasniegusi visu, ka ar daudzajām uzvarām savu vārdu esmu ierakstījusi soļošanas vēsturē. Tomēr man gribējās sportot. Soļojot paralēli arī skrēju.  Nu pēdējos trīs gadus tikai skrienu. Un šoreiz gan aizskrēju līdz olimpiskajai ceļazīmei,” teica Anita.

Visu rakstu lasiet 20. maija numurā.