„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Skrindu dzimtas muzejs jau divdesmit gadus glabā novada kultūrvēsturi

Skrindu dzimtas muzejs savos divdesmit pastāvēšanas gados ir kļuvis par nozīmīgu novada kultūrvēsturisko vērtību glabātāju. Šogad  Muzeju nakts laikā muzejs atskatījās uz 20 darba gadiem.

Atbilstoši šī gada Muzeju nakts vadmotīvam „Durvis”,  muzeja vadītājas Annas Lazdānes un krājumu glabātājas Ilzes Ozoliņas stāstījums  par  muižas, lauku sētu, baznīcu, skolas un mūsdienu veikalu durvīm  atgādināja gan jau zināmas, gan jaunas novada  vēstures lappuses.

Muzejs šo divdesmit gadu laikā sevi parādījis ne tikai kā tautas atmodas darbinieku brāļu Skrindu veikuma glabātāju, bet  pievērsies nozīmīgiem apkārtesošo pagastu - Līksnas un Vaboles -  amatnieku un citu aroda meistaru prasmēm, kas iemūžinātas gan videofilmās, gan fotogrāfijās.   Tie ir gan krucifiksi, gan audēju un maizes cepēju,  gan Latgales koka  arhitektūras – lauku māju meistaru veikums.

Visu rakstu lasiet 24. maija numurā.