„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Birķineļu dievnama logos skatāmas dabas ainavas

Pamestajam Birķineļu luterāņu dievnamam, kas atrodas netālu no Raiņa mājas Berķenelē, Kalkūnes pagastā, tukšo logu vietās ir ievietotas gleznas.

Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes Kultūras mantojuma daļas vadītāja Brigita Madelāne „Latgales Laikam” pastāstīja, ka logos ievietoto darbu autori ir Špoģu mūzikas un mākslas skolas audzēkņi Brigita Rubine, Rēzija Buceniece, Sintija Daukšte, Liāna Gribuste, Ariana Gribuste un Jūlija Gerasimova, kas mācās skolas Kalkūnes filiālē. Pateicoties bērnu radītajiem mākslas darbiem, ir panākta gaismas un spoguļattēla ilūzija. Šķiet, ka Birķineļu apkārtnes dabas ainavas atspīd logos. Ieskatoties dziļāk, uzgleznotās ainavas iznirst kā no senatnes, jo iedvesmai bērni izmantojuši 18.gadsimta mākslinieka Johana Kristofa Broces zīmējumus.

Birķineļu dievnama logu gleznu ideju atbalstīja Raiņa mājas Berķenelē vadītāja Inese Bērziņa, Špoģu mūzikas un mākslas skolas pedagogi Vita Kāpostiņa-Tuče un Anita Karpenko, dežurante Maija Kivleniece un B. Madelāne.

Birķineļu baznīca ir vērtīgs arhitektūras objekts, uzcelta 1830.gadā.