„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Daugavpils teātra horeogrāfe nominēta Gada balvai

15. jūnijā Latvijas Nacionālajā teātrī paziņoja teātra gada balvas „Spēlmaņu nakts” pretendentus. Kopumā balvu pasniegs 17 nominācijās. Nominantu vidū ir vienīgā Daugavpils teātra pārstāve – horeogrāfe Irina Saveļjeva, kura izvirzīta balvai par deju izrādi „Parunāsim?”.

Irinai ziņa par nominēšanu bija liels pārsteigums, viņa to uzzināja no „Latgales Laika” un bija ļoti priecīga. Pašlaik Irina atrodas ārzemēs, Daugavpilī atgriezīsies jūlija vidū.

Izrādes „Parunāsim?” pirmizrāde notika 5. martā. Tajā nav vārdu, cilvēki savas jūtas emocijas pauž ķermeņa valodā. Izrādē piedalās teātra deju grupas aktieri.

Pagājušajā gadā „Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā „Gada debija” saņēma Daugavpils teātra aktrise Jeļena Netjosina. 2014. gadā nominācijā „Labākais iestudējums bērniem un pusaudžiem” uzvarēja režisora Georgija Surkova izrāde „Viss ir viņa” Daugavpils teātra iestudējumā.

„Spēlmaņu nakts” apbalvošanas ceremonija notiks 23. novembrī Dailes teātrī.

Foto: Daugavpils teātris