„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Daugavpils sportisti izcīnīja 55 medaļas

Valmierā notika Latvijas IV olimpiāde. Daugavpili pārstāvēja 200 sportisti un komanda izcīnīja ceturto vietu, piekāpjoties Rīgai, Ventspilij un Jūrmalai.

Veiksmīgi startēja akadēmiskās airēšanas pārstāvji, kuri izcīnīja trīs zelta godalgas. Vīriešu divniekos bez stūrmaņa 1000 m un 2000 m uzvarēja Norberts Duļbinskis un Artūrs Škutāns. Savukārt Ludmila Ivanova pārī ar Olgu Svirsku 1000 m finišēja pirmajā vietā, bet 2000 m distancē izcīnīja sudrabu.

Vīru kvartets – N. Duļbinskis, Mihails Korņilovs, Aleksejs Lavrenovs un Vladimirs Pupels izcīnīja bronzas medaļu.

Bokseriem augstākā kaluma medaļu izcīnīja tikai Evanders Servuts (+91 kg). E. Servuts supersmagsvaru kategorijā pārliecinoši aizvadīja turnīru, apliecinot savu favorīta statusu. Finālā iekļuva arī Ēvalds Teikmanis (-64 kg), bet daugavpilieša pretinieks bija valsts vadošais bokseris Artūrs Ahmetovs. Neskatoties uz vēlēšanos, Ēvaldam cīņā par zeltu nebija izredžu, tāpēc ir sudrabs.

Bronzas medaļas izcīnīja Dmitrijs Voitovičs, Dmitrijs Zaharovs, Gordians Fedotovs, Maksims Dembovskis, Aleksejs Ribakovs, Daniils Sturkovičs, Vladislavs Visockis un Maksims Ogurcovs.

Paukotāji izcīnīja zeltu – Aleksandra Smetaņina un Andris Jahimovičs kļuva par čempioniem. Jana Vilcāne – otrajā vietā. Bronzas godalgas ieguva Genādijs Gusevs, Jurijs Sjanita, Aleksandra Janceviča un Jūlija Vansoviča. Turklāt A. Smetaņina izcīnīja bronzu paukošanā ar floretēm.

Kādi panākumi gūti olimpiādē, lasiet 5. jūlija numurā.