„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Daugavpils atgriezās 200 gadus senā pagātnē

Otrajā vēstures rekonstrukcijas klubu festivālā „Dinaburga 1812” bija vērienīgāks un plašāk pārstāvēts – pasākums cietoksnī norisinājās trīs dienas, bija daudz skatītāju un dalībnieku.

Festivālu atklāja ar Daugavpilī vēl nebijušu pasākumu – balli ampīra stilā. Neskatoties uz vēso laiku, cietokšņa parkā sapulcējās desmitiem dāmu un kavalieru pāri tērpos, kādi bija modē pirms divsimt gadiem, lai St. Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas pūtēju ansambļa pavadījumā dejotu polonēzi, menuetu, mazurku, kontrdeju, kotiljonu. Daudzi dalībnieki pastāstīja „Latgales Laikam”, ka aizraujas ar dejām brīvajā laikā un jau sen sapņojuši par šādu balli. Cietoksnis ir vieta, kur var vislabāk atgriezties pagātnē. „Būtu labi, ja šādas balles kļūtu par tradīciju,” teica dalībnieki Irina un Aleksandrs Petrovi. Daudzi, kuri tovakar ieradās cietoksnī, nespēja nostāvēt uz vietas un laidās dejā. Skatītāji teica, ka viņiem ļoti patīk balles ideja, un tai noteikti jākļūst par tradīciju. Balli rīkoja biedrība „Souldance”, kura Daugavpilī organizē labdarības balles, un biedrība „Atmiņu lāde”, kura sarūpēja  XIX gadsimta tērpus. Dažas dalībnieces pašas šuva kleitas un izgatavojas rotas.

Visu rakstu lasiet 19. jūlija numurā.