„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Drifts atgriežas Daugavpilī

Pēc gada pārtraukuma Daugavpilī atkal notika Latvijas kausa un čempionāta posma sacensības driftā. Tradicionāli kartodromā „Blāzma” sapulcējās Latvijas spēcīgākie autobraucēji, ieradās arī viesi no Lietuvas.

Sacīkstēs piedalījās aptuveni 70 automobiļi trijās klasēs. Katram dalībniekam ir divi mēģinājumi, pēc kuru rezultātiem nosaka izslēgšanas sacensību dalībniekus. Maksimālais punktu skaits par braucienu – 100, taču tik ideāli izbraukt trasi izdodas tikai retajam. Trase jāizbrauc dažu desmitu sekunžu laikā, pastāvīgi driftējot. Kļūda ir kustība pa taisni, kontroles konusa nogāšana, sagriešanās par 180 grādiem. Panākumu  atslēga ir ātruma kontrole, reakcijas ātrums un ideāls mašīnas tehniskais stāvoklis.

Amatieru „street” klasē savu spēkus izmēģināja 29 cilvēki, „ProAm” klasē – 34, t. sk. Daugavpils labākais autobraucējs un 2014. gada pilsētas posma uzvarētājs Jevgeņijs Sapuns. „Pro” klasē startēja 13 dalībnieki.

„Street” klasē kvalifikācijas braucienus vislabāk veica Jānis Bērziņš, bet izslēgšanas sacīkstēs pirmo vietu izcīnīja Edijs Lūkins, otrajā vietā – Patriks Žunna, trešajā vietā – Dāvis Mangalis.

Visu rakstu lasiet 22. jūlija numurā.