„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Vieni meklēja darbu, citi - darbiniekus

15. septembrī uz Nodarbinātības Valsts aģentūras un EURES organizēto starptautisko darba gadatirgu „Darbs un karjera 2016” sanāca krietns pulks darba meklētāju, kuri centās atrast sev piemērotu un reizē arī labi apmaksātu darbu.

NVA Daugavpils filiāles vadītājs Valērijs Kononovs pastāstīja, ka šāds darba gadatirgus šogad notiek jau otro reizi, taču šoreiz piedalījās arī EURES konsultanti no Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un Čehijas, kas informēja par darba iespējām ārzemēs.

Gadatirgū piedalījās 25 darba devēji, taču V. Kononovs cer nākotnē uz lielāku atsaucību. Viņš ievērojis tendenci, ka tiek piedāvātas vakances ne tikai pakalpojumu sfērā, bet arī celtniecībā. „Tas liecina, ka sāk iekustēties celtniecības nozare, tātad varētu attīstīties arī blakus sfēras,” saka V. Kononovs. Vispieprasītākās vakances no darba devēju puses ir šuvējas un tālbraucēji, bet tieši Daugavpilī specifisks pieprasījums esot pēc ārstiem, taču NVA pagaidām neredzot, kā šīs vakances varētu aizpildīt, jo darba meklētāju bāzē kvalificētu ārstu nav. Savukārt, šuvēju vakances netiekot aizpildītas, jo cilvēki, kas ieguvuši šo specialitāti, cenšas atvērt savu nelielu darbnīciņu, kur netrūkst pasūtījumu.  

Visu rakstu lasiet 20. septembra numurā.