„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Daugavpils Valsts ģimnāzija ir jaunu izaicinājumu priekšā

Valsts svētku priekšvakarā savu 185 gadu jubileju svin Daugavpils Valsts ģimnāzija, kuras audzēkņi, skolas kolektīvs un bērnu vecāki arī šogad pulcējās uz kopīgo sadziedāšanos, kas šoreiz bija veltīta kinorežisoram Jānim Streičam un komponistam Raimondam Paulam. Skolas direktore Gunta Mālniece atzīst, ka jubilejas pasākumu cikls ir gana kupls un radošs, tas sākās ar akciju „Mans vēlējums ģimnāzijai” un apsveikuma atklātnīšu izstādi, kam sekoja ģimnāzistu dalība Latgales reģiona debatēs par pilsonisku sabiedrību, sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija, skolēnu pētniecisko darbu lasījumi, skolēnu līdzpārvaldes pasākums „Ģimnāzijas Lāčplēsis”. Savukārt šodien, 15. novembrī, Latviešu kultūras centrā izskanēs jubilejas koncerts.

G. Mālnieci uzrunājuši jauniešu vēlējumi skolai, piemēram, „turpināt tradīcijas un palikt pie savām vērtībām”. Direktore atzīst, ka skolai tas izdodas, pateicoties stiprajam pedagogu kolektīvam un arī zinātkārajiem un aktīvajiem jauniešiem. Sarunās ar dažādu klašu ģimnāzistiem, var nojaust, ka jaunieši patiesi zina savu mērķi dzīvē un skola viņiem ir vieta, kur smelties visu nepieciešamo tā sasniegšanai.

Šogad par ģimnāzijas Lāčplēsi kļuvušais Ļevs Batmanovs atzīst, ka šī titula īpašniekam jābūt ne tikai fiziski spēcīgam, bet arī gudram. Bērnībā Ļevs bieži redzējis sapnī sevi lidojam. Īstenot šo sapni viņš iecerējis, kļūstot par aviācijas inženieri. Ļevs plāno iegūt izglītību ārzemēs, taču strādāt Latvijā, iespējams, Daugavpils lidostā.

„Mums vienmēr gribas kaut ko jaunu, sasniegt, izmēģināt, panākt. Tas ir ļoti svarīgi katram kolektīvam un skolai,” saka G. Mālniece, stāstot par skolas tuvākajiem plāniem. To vidū ir skolas modernizācijas projekts, kura īstenošana sāksies jau tuvākajā laikā un kas paredz skolas ēkas pilnu pārbūvi, izveidojot ergonomisku mācību vidi, aprīkojot mācību klases ar mūsdienīgām informācijas un komunikāciju tehnoloģijām.

Visu rakstu lasiet 15. novembra numurā.