„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Silti runāt par skumjām lietām

Daugavpils teātrī 1. un 2. decembrī pirmizrādi piedzīvos Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja Dž. Dž. Džilindžera iestudējums „Iemīlējās muļķis muļķītē”. Pirmā galvenā loma uz ielās skatuves tajā ir jaunajai aktrisei Zandai Mankopai, savukārt Andrim Bulim, kurš jau vairākkārt spēlējis Daugavpilī, darbs šai iestudējumā esot jauns izaicinājums radošajā karjerā.

Neviens nevar īsti pateikt, par ko būs izrāde, pirms tā nav notikusi, un Rahmanova atveidotājs A. Bulis saka, ka labprāt šo jautājumu vēlāk uzdotu skatītājiem. „Apzīmējums „liriska komēdija”, manuprāt, ir ļoti precīzs, jo komēdija var būt visa dzīve, ja uz to šādi skatās, savukārt lirika ir atkarīga no mums,” atzīst aktieris. Mēģinājumu procesā viņa paša skatījums nemitīgi mainoties – te šķiet, ka notiekošais ir tuvs viņa dzīvei, te atkal pavisam citādi. Tomēr šī esot izrāde, pēc kuras mēģinājumiem vēl ilgi esot jādomā par globālām lietām savā dzīvē. „Sabiedrībā daudzi pašlaik ir lielā opozīcijā visam, ir tik daudz negāciju, tomēr var arī atrast kādu saules staru un par skumjām lietām runāt ar siltumu,” saka A. Bulis.

Visu rakstu lasiet 2. decembra numurā.