„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Sociālajā darbā nav brīvdienu

Pabijusi pati krīzes situācijā, kad dzīvība karājās mata galā, un saņēmusi milzu atbalstu no cilvēkiem, Ligita Liepiņa labi zina, kā palīdzēt citiem, un to arī dara jau ilgus gadus, būdama sociālā darbiniece Kalupes pagastā. Ligitas darbs ir novērtēts, šogad viņa nominēta konkursam „Labākais sociālais darbinieks 2016” un saņēma balvu nominācijā „Darba devēja un/vai profesionālās apvienības izvirzītais sociālā dienesta sociālais darbinieks”. Šo apbalvojumu Ligita sauc par visa Daugavpils sociālā dienesta nopelnu, jo šajā jomā viens nav karotājs.

Pievērsties sociālajai jomai lēmis pats liktenis. Ligita savulaik ieguvusi bibliotekāra izglītību Latvijas Universitātē, kādu laiku strādāja Jelgavas centrālajā bibliotēkā par direktora vietnieci, līdz apprecējās un devās līdzi vīram, kuram kā biškopim Kalupē piedāvāts darbs. Pasaulē viens pēc otra nāca divi bērni. Kad meitai bija trīs gadi, Ligita atradusi pārdevējas darbu vietējā veikalā. Vēlāk iekārtojās bērnunamā par audzinātāju. Taču vienā dienā dzīve krasi izmainījās.

Visu rakstu lasiet 11. aprīļa numurā.