„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Krāslavas luterāņi vēlas atjaunot baznīcas torni

Krāslavas luterāņu draudze Lieldienu priekšvakarā ir saposusi dievnama telpu un apkārtni. 15. aprīļa vakarā notiks Kristus Augšāmcelšanās vigīlija, ko rīko jaunieši. Draudzes prāvests Andis Lenšs „Latgales Laikam” atzīst, ka luterāņi jau no draudzes dibināšanas dienas dod nozīmīgu pienesumu krāslaviešu garīgumam.

Līdz ar Latvijas valstiskuma atjaunošanu 90. gados atjaunojās arī Krāslavas draudze. Tā vēsturiski ir saistīta ar luterāņu draudzi Kaplavā, un šodienas aktīvisti ir Vecbornes luterāņu draudzes ticīgo pēcteči. Krāslavas draudze laika gaitā ir cietusi. „Atliek atcerēties pagājušā gadsimta 50. gadus, kad padomju vara nopostīja dievnama torni. Un tikai 1996. gadā draudze atguva dievnamu. Krāslavieši ir it kā mazskaitlīga draudze, taču ar milzīgu pašapziņu, kas izpaužas dievnama remontu organizēšanā un projektu rakstīšanā. Diemžēl, pagaidām nav saņemts atbalsts torņa būvniecības projektam,” saka prāvests.

Visu rakstu lasiet 13. aprīļa numurā.