„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Mākslinieka Jāņa Plivdas personālizstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā

Trešdien, 3. maijā, plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) daiļliteratūras sektorā (2. stāvā) Mākslas dienu pasākumu cikla ietvaros tiks atklāta mākslinieka Jāņa Plivda gleznu personālizstāde “Krāsu mirkļi”.

Jānis Plivda ir Preiļu mākslinieks, beidzis Rēzeknes mākslas koledžu un studējis Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Latgales filiāles Glezniecības nodaļā pie pasniedzējiem A. Zelča un O. Zvejsalnieka. Maģistra grādu ieguvis Rīgā LMA. Pašlaik strādā par pasniedzēju Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā.

Jāņa Plivdas kompozicionāli piesātinātās ainavas ir cieņas un mīlestības apliecinājums dabai. Viņa izpratnē ainava ir patstāvīga vērtība, kura mākslas valodā spēj pateikt daudz vairāk, nekā varētu šķist. Caur saviem darbiem mākslinieks vēlas atklāt gan sev, gan citiem apkārtējās pasaules dzīvo un mainīgo dabu, kura uzrunā un saista ar savu neizsmeļamo vitalitāti. Līdz šim Jāņa Plivda gleznas ir bijušas apskatāmas Preiļos, Ludzā, Krāslavā, Rēzeknē, Līvānos, Utenā (Lietuva) un arī Daugavpilī.

Latgales Centrālajā bibliotēkā mākslinieka darbi tiek izstādīti pirmo reizi. Izstādē “Krāsu mirkļi” skatītāju vērtējumam tiek piedāvāti galvenokārt jaunākie darbi, kas tapuši pēdējā gada laikā. Jauni stāsti, košas un neparastas krāsu kombinācijas, gleznieciskā spriedze formu interpretācijā un krāsu laukumu klāšanas manierē. Skatītāji ir aicināti rast prieku un smelties iedvesmu šajā krāsu pārpilnībā.

Jāņa Plivdas izstāde “Krāsu mirkļi” būs skatāma LCB daiļliteratūras un nozaru literatūras sektoros līdz 31. maijam.