„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Kaldināt panākumus skolēniem palīdz pedagogi

Jau šodien Daugavpils pedagogi kopā ar saviem skolēniem stāvēs pēdējā zvana svinīgajā līnijā, lai pavisam drīz reizē ar bērniem uztrauktos ieskaišu un eksāmenu laikā, teiktu viņiem ceļa vārdus izlaidumā vai gaidītu rudeni, lai nākamajā klasē atkal satiktos ar audzēkņiem, kuri kļuvuši vēl pieaugušāki. Mācību gada beigās, kad tiek apkopoti olimpiāžu un konkursu rezultāti, skolotāji saņem Izglītības pārvaldes balvas – pateicību par savu audzēkņu sasniegumiem.

Kaldināt panākumus katram skolēnam palīdz skolotājs, kurš ir spējis saskatīt bērna spējas kādā disciplīnā un motivēt, ieinteresēt viņu attīstīt savus talantus. Uz jautājumu, kāds ir ievērojamu rezultātu sasniegšanas noslēpums, visi skolotāji atbild – skolotājs spēj aizraut tikai ar savu piemēru, tikpat svarīgi ir pārliecināt bērnu, ka pat neliels, bet patstāvīgi paveikts darbs, jau ir liels solis pretī panākumiem.

Visu rakstu lasiet 12. maija numurā.