„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Laulība ir aizraujošs ceļojums

Aprīļa nogalē Grīvas katoļu dievnamā zelta laulību gadadienas dievkalpojumā daugavpilieši Jadviga un Česlavs Marcinkeviči solīja viens otram un Dievam arī turpmāk būt kopā gan priekos un bēdās, gan bagātībā un nabadzībā, līdz nāve viņus šķirs. Dodot Dieva svētību un pasniedzot jubilāru zižļus kā vīra un sievas vienotības simbolu, Grīvas draudzes dekāns Arnolds Olehno uzsvēra, ka bērniem, mazbērniem un piederīgajiem šis pāris jāgodā jo īpaši, jo viņi ir zelta mamma un zelta tētis, zelta vecmāmiņa un zelta vectētiņš.

Zelta pāris pastāstīja, ka 50 gadi laulībā pagājuši kā viens mirklis, tomēr šo kopā būšanu var droši dēvēt par aizraujošu ceļojumu.

„Esmu piedzimis un mācījies Krāslavas rajona Kaplavas pagastā, pabeidzu Krāslavas vidusskolu, tad 4 gadus nodienēju padomju armijā Ziemeļos par torpēdu arsenāla remonta un apkalpošanas instruktoru, un, pārbraucis mājās, bieži ciemojos pie tantes Grīvā. Turpat kaimiņos Oktobra ielā atradās Jadvigas vecāku mājas. Cilvēki toreiz bieži satikās ikdienas sarunās vai svētkos, izpalīdzēja viens otram. Jadvigas tante auklēja manu māsīcu, tur tad arī es ieraudzīju Jadvigu, kura bieži nāca palīgos. Nodomāju, ka tādu skaistu, strādīgu un atbildīgu meiteni neatdošu nevienam. Draudzējāmies, vēlāk sapratām, ka gribam būt kopā uz mūžu. Nu jau 50 gadus šo strādīgo, skaisto meiteni neatdodu nevienam,” saka Česlavs, kurš laiku pa laikam sarunā iestarpina jokus un anekdotes.

Visu rakstu lasiet 16. maija numurā.