„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Dāmas ar motociklu lido, nevis brauc

Maija sākumā, atklājot jauno motosezonu, daugavpilietes Jevgeņija Krjukova un Ļuba Salekalne devās Daugavpils motokluba rīkotajā pārbraucienā Daugavpils-Aglona-Preiļi-Špoģi-Krāslava-Kaplava-Ilūkste. Jevgeņiju un Ļubu nemulsina apkārtējo izbrīns, redzot dāmu pie motocikla stūres, viņas uzskata, ka sieviete prot draudzēties arī ar motociklu.    

Jevgeņija pirmo reizi sēdās „dzelzs zirgam” mugurā 16 gadu vecumā. Tolaik daudziem draugiem, zēniem, bijuši „moči”, taču puiši kļuva pieauguši un aizbrauca projām, bet viņa palikusi Daugavpilī un turpināja vizināties ar savu pirmo motociklu Jawa. Vēlāk iepaticies braukt ar „emkām” (Dņepr u.c.), tad parādījās Yamaha, bet tagad viņa brauc ar BMW, ko nosaukusi par „bitīti”. „BMW motocikls nav ātrs, turklāt ceļi un ielas vietām ir tā izdangātas, ka dažos posmos jebkurš motocikls gandrīz jādzen rokās,” saka Jevgeņija.

Vaicāta, kāpēc dāmām jābrauc ar motociklu, J. Krjukova, būdama mediķe, novērojusi, ka motobraukšana rada pozitīvo stresu, veiksmīgi novēršot ilglaicīgu, spēcīgu stresu, ko cilvēks saņem darbā vai sabiedrībā.

Visu rakstu lasiet 19. maija numurā.