„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

“Lielais rits Cietoksnī”

27.maijā plkst. 18:00 Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra pagalmā notiks Latgales novada vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvu svētki “Lielais rits Cietoksnī”.

 

Svētkos piedalīsies deju kolektīvi no Balvu, Daugavpils, Jēkabpils, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes deju apriņķiem, kā arī Kuldīgas kultūras centra deju kopa “Bandava”. Kopā tie būs aptuveni 900 dalībnieku, kas izdejos gan XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku deju lieluzveduma “Māras zeme” koprepertuāra dejas, gan arī katra deju apriņķa izvēlēta deja, kas kalpos kā šī novada īpaša vizītkarte.

Kā norāda svētku organizatori: „Šāda veida svētki, kurā satiekas vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi, Daugavpilī tiek rīkots pirmo reizi, un mums ir patiess prieks par kolektīvu atsaucību un vēlmi tajos piedalīties. Arī koncerts solās būt krāšņs un skanīgs, jo tajā tiks izdejotas spilgtākās un skaistākās dejas, kas iekļautas 2018.gada deju svētku repertuārā.”

 Ieeja pasākumā bez maksas.

Svētkus rīko un atbalsta Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrs, Daugavpils Cietoksnis.

 Latgales novada vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvu svētki “Lielais rits Cietoksnī” tiek organizēti, lai saglabātu Latgales novada tradicionālo kultūru caur māksliniecisko kolektīvu nepārtrauktu darbību un veicinātu sabiedrības iesaisti mākslinieciskās pašdarbības kolektīvos.