„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī komplektē mājas uz riteņiem

Uzņēmumā „Zieglera mašīnbūve” uzsākta jauna produkta sērijveida ražošana. Uz „Mercedes Unimog 4023” bāzes Daugavpilī komplektēs automašīnu „Ziegler Adventure” jeb māju uz riteņiem ar paaugstinātu komforta līmeni.

Daugavpils uzņēmuma speciālisti Vācijā apguva dzīvojamās mājas uz riteņiem prototipa komplektēšanu, savukārt otro sērijveida moduli jau montēja paši. Transportlīdzeklis aprīkots ar saules baterijām un visu, kas ir nepieciešams dzīvošanai autonomā režīmā. Bez akumulatora uzlādēšanas, ūdens un degvielas krājumu papildināšanas tajā var dzīvot divas līdz trīs nedēļas jebkuros laika apstākļos.

Šajā posmā jaunajā ražotnē ieguldīts aptuveni pusmiljons eiro. Šis modulis dosies uz Vāciju, kur tiks savienots ar šasiju, bet jūnija vidū automašīna būs apskatāma specializētā izstādē. Rūpnīca jau saņēmusi pasūtījumus no Ķīnas, Kanādas, ASV un Eiropas valstīm.