„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Daugavpils dome: koalīcijas, opozīcijas un priekšsēdētāji

Uz 15 deputātu vietām Daugavpils domē 2017. gada pašvaldību vēlēšanās pretendē 190 kandidāti no 13 partiju sarakstiem. 2013. gada vēlēšanās bija iesniegti 11 saraksti.

No 15 pašreizējiem deputātiem 13 atkal balotēsies vēlēšanās, tostarp septiņi – no citu partiju sarakstiem, nevis tā, kā pirms četriem gadiem. Dmitrijs Rodionovs un Natālija Petrova 3. jūnijā vēlēšanās nepiedalīsies.

Seši pašreizējie deputāti balotēsies no „Latgales partijas” saraksta, tajā skaitā J. Dukšinskis un N. Ignatjevs, kuri nomainījuši partijas piederību. „No sirds Latvijai” pārstāvēs divi partiju nomainījušie deputāti – P. Dzalbe un B. Borisjonoks.

Pašreizējie deputāti ir vēl piecu politisko spēku komandā: R. Strode („Gods kalpot Latvijai”), A. Samarins („Mūsu partija”), J. Zaicevs („Latvijas Krievu savienība”) – viņi visi 2013. gadā piedalījās vēlēšanās no citām partijām. Uzticīgi sev palikuši Anatolijs Gržibovskis („Saskaņa”) un Viktors Pučka („Alternative”).

Visu rakstu lasiet 19. maija numurā.