„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.2 °C
apmācies

Ministru kabinets pirmo reizi rīkoja sēdi Daugavpilī

16. maijā Daugavpilī risinājās vēsturisks notikums – uz izbraukuma sēdi pilsētā ieradās Ministru kabinets. Lielākā daļa sēdē apspriesto jautājumu bija saistīti ar Latgales reģionu.

Atklājot sēdi, kura notika Daugavpils Universitātes koncertzālē, Ministru prezidents Māris Kučinskis atzīmēja, ka jau pagājušajā gadā, kad šāda izbraukuma sēde notika Liepājā, valsts augstākās amatpersonas bija vienisprātis, ka tamlīdzīgi pasākumi jāorganizē biežāk. Tāpēc, visdrīzāk, pēc pusgada valdība dosies uz Vidzemi.

Ministru kabineta sēdes dienas kārtībā bija vairāki punkti, visi saskaņotie likumprojekti tika pieņemti uzreiz, bez debatēm. Pirmais ziņojumu nolasīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, viņš pastāstīja par pilsētas un novada dzīvi, kā arī tuvāko gadu perspektīvām. Pēc tam uzstājās ministri, tika dots vārds arī DU rektoram Arvīdam Barševskim. Akadēmiķis pateicās politiķiem par to, ka sēdes rīkošanai valdība izvēlējās augstskolu un pastāstīja par izglītības iestādes plāniem.

Visu rakstu lasiet 19. maija numurā.