„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

„Aizņēmās” mammas auto un bēga no policijas

2. maijā ap plkst. 22.00 Valsts policijas Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju, ka Rēzeknes novadā, Dricānu pagastā nepilngadīga persona brauc pie automašīnas Opel stūres. Lai pārbaudītu šo informāciju, likumsargi sekoja transportlīdzeklim, un lūguši vadītāju apstāties, lai veiktu ierasto dokumentu pārbaudi. Savukārt OPEL vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un metās bēgt no policijas, taču netika galā ar automašīnas vadību, kā rezultātā tā apgāzās. Pienākot pie avarējušās automašīnas, policija pie tās stūres ieraudzīja 14 gadus vecu jaunieti, kurš no notikuma vietas tika nogādāts medicīnas iestādē. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, 2003.gadā dzimušais jaunietis bez atļaujas bija paņēmis mātes mašīnu un nolēmis ar to pavizināties, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu jaunajam „vadītājam” par bēgšanu no policijas var piemērot administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sodu no 1200 - 1400 un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem (ja tādas ir), bet par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām var uzlikt naudas sodu no 280 līdz 430 eiro.