„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Latgales māksla saplauka krāsās, dziesmās un dejās

21. maijā Višķos izskanēja Latgales mākslas svētki „Krāsas karogā”, kas dziesmā un dejā apvienoja 70 kolektīvus no vairākiem novadiem. Svētbrīdī Višķu Romas katoļu baznīcā prāvests Andrejs Aglonietis iesvētīja svētku karogu, kas jauniešu rokās tālāk aizvijās gājienā uz estrādi.

Svētku koncertā kopā ar folkloras kopām, koriem un vokālajiem ansambļiem muzicēja Igauņu ģimenes ansamblis, mūziķi Artūrs Uškāns, Renārs Kaupers, Jānis Aišpurs, solisti Laura Bicāne, Sandis Ulpe, Andris Baltacis, Dināra Rudāne, Agate Jermaļonoka, Guntra Kuzmina, muzicēja grupas „Borowa MC”, „Dabasu durovys”, „Bez PVN”, „Sovvaļnīks”, „Ausmeņa records”, „Tautumeitas”, spēlēja Daugavpils LKC pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” un Naujenes mūzikas un mākslas skolas orķestris. Deju kolektīvi uz skatuves veidoja krāšņus rakstus un iesaistīja lustīgās dejās arī skatītājus. Koncertā izskanēja daudziem iemīļotas dziesmas, bet īpaši skatītājus saviļņoja brāļu Muktupāvelu dziesma „Pīmiņ, bruoļ”, kuru klātesošie klausījās, stāvot kājās, un lūdza atkārtot.