„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus

16. aprīlī Rēzeknes iecirkņa darbinieki Rēzeknes novada, Audriņu pagastā veica profilaktisku reidu, kura laikā tika apturēta automašīna Ford. Pārbaudot vadītāja dokumentus, 1972. gadā dzimušā vīrieša izelpā bija jūtama alkohola smaka. Veicot alkohola koncentrācijas mērījumu, likumsargi konstatēja, ka vīrietis atrodas 2,44 promiļu stiprā alkohola reibumā, informē VP Latgales reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, transportlīdzekļa vadītājs policijas darbiniekiem piedāvājis kukuli 200 eiro apmērā. Saistībā ar notikušo attiecībā pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess.

Savukārt dažas stundas vēlāk vēl vienu iereibušo šoferi apturēja Krāslavas iecirkņa darbinieki. Krāslavas novada, Skaistas pagastā kāds 1964.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu VW, būdams 2,04 promiļu stiprā alkohola reibumā, kā arī bez autovadītāja tiesībām. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, vīrietis likumsargiem piedāvājis kukuli 10 eiro apmērā. Arī šajā gadījumā attiecībā pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess.

Atgādinām, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.