„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Rēzeknē mēģināja uzspridzināt automašīnu

10. aprīļa pēcpusdienā Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Maskavas ielā, kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā noticis BMW X5 markas automašīnas sprādziens. Par laimi, sprādziena radītie bojājumi nebija lieli, un neviena persona tajā nav cietusi. Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess un tiek veikta izmeklēšana, informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ilze Jurēvica.

Latgales reģiona pārvades policisti, ierodoties notikuma vietā, veica visas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu apkārtējo iedzīvotāju drošību. Apsekojot notikuma vietu, policisti konstatēja, ka automašīnas sprādziena viļņa radītie bojājumi nav pārāk lieli – vien bojāts transportlīdzekļa bampers un tuvējā dzīvokļa loga stikli. Neviena persona tajā nav cietusi. Bojātās automašīnas dzinēja nodalījumā likumsargi konstatēja aizdomīgu priekšmetu. Notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas specvienība “Omega”, lai veiktu detalizētākas pārbaudes. Pārliecinoties, ka situācija ir novērsta, ap pulksten 00.30 notikuma vietas ierobežošana daļēji tika noņemta un iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā. Par šādu nodarījumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem un ar probācijas uzraudzību līdz trim gadiem vai bez tās. Tālāka šīs lietas virzība nodota Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldei.

Ir noskaidrots automašīnas īpašnieks. Pašlaik viena no notikušā versijām ir tas, ka notikums varētu būt saistīts ar biznesa interesēm. Jāatzīmē, ka parasti šādi incidenti visbiežāk saistāmi ar personiskiem motīviem vai profesionālo darbību, tomēr, lai precīzi skaidrotu notikušā apstākļus, uzsākta izmeklēšana.