„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Atklāj baznīcu no jauna

Piektdien, 2. jūnijā, Daugavpilī un citviet Latvijā, norisināsies kultūras notikums “Baznīcu nakts”. “Baznīcu nakts” kļuvusi par ikgadēju garīgās kultūras notikumu, kas notiek jau ceturto gadu. Laikā no 18:00 līdz pusnaktij durvis pasākumam vērs vaļā 190 dievnamu Latvijā. Visi dievnami atrodami www.baznicunakts.lv interaktīvajā kartē.  

Daugavpilī pasākumā piedalīsies Baznīcu kalns, veidojot vienotu pasākumu kopumu visos četros dievnamos, kā arī Aleksandra Ņevska pareizticīgo kapela Saules ielā 20 un Daugavpils Vissvētās Dievmātes Aizmigšanas pareizticīgo draudze Puškina ielā 52. Daugavpils novadā piedalās Birkineļu luterāņu baznīca (Birkineļi, Kalkūnes pag.).

Pasākuma ietvaros apmeklētājiem būs iespēja iepazīt dievnamus, to vēsturi, arhitektūru, draudzes locekļus, piedalīties koncertos, skatīt izstādes, lūgt Dievu, pabūt klusumā, bērniem būs iespēja darboties darbnīcās un piedalīties stafetēs. Laipni gaidīts ir ikviens, kas vēlas “atklāt baznīcu no jauna”!

Pasākumu īsteno starpkonfesionāla domubiedru grupa - Nodibinājums „Baznīcu nakts fonds”. Notikuma ieceri atbalsta lielāko kristīgo konfesiju vadītāji Latvijā.
Aktuālā informācija pieejama notikuma mājas lapā – www.baznicunakts.lv