„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Nacionālo bruņoto spēku orķestris viesosies Daugavpilī

31. maijā, plkst.17.30 Daugavpils Universitātes koncertzālē Nacionālo bruņoto spēku orķestris sniegs koncertu “Vestsaidas stāsts Daugavpilī”.

Leonarda Bernsteina pasaulslaveno mūziklu “Vestsaidas stāsts” Džeimsa Botmana aranžējumā atskaņos Nacionālo bruņoto spēku saksofonu kvartets un orķestra sitaminstrumentu grupa. Ikvienam ansambļa mūziķim šis popūrijs ir meistarības pārbaudījums, jo pārlikums no simfoniskā orķestra balstīts uz katra izpildītāja augsto profesionalitātes līmeni.

 Arī koncertprogrammas turpinājums veidots no amerikāņu komponistu skaņdarbiem. Skanēs Irvina Berlina, Paula Nagles apdarē veidotas populāras amerikāņu džeza tēmas saksofonu kvartetam, kā arī skaņdarbi retāk izmatotam sitaminstrumentam – vibrofonam. Vibrofons ir salīdzinoši nesen – 1924. gadā radies mūzikas instruments, un tas joprojām atrodas attīstības procesā. Nacionālo bruņoto spēku sitaminstrumentu grupa ir parūpējusies vēl par kādu muzikālu pārsteigumu, par kuru varēs uzzināt, atnākot uz koncertu.

Daugavpils Universitātei ir izveidojusies veiksmīga muzikāla sadarbība ar Nacionālo bruņoto spēku orķestri, jo vairāki orķestra mūziķi augstāko izglītību ir izvēlējušies iegūt tieši Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātē.

Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertā – bez maksas.