„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Slinkums iet kājām? Brauc ar velosipēdu!

20. maijā Daugavpilī sāka darbu pirmais velosipēdu nomas punkts. Pagaidām firma „Velodvinsk” strādā tikai brīvdienās. Vienīgais nomas punkts atradīsies Vienības laukumā.

Velonomas ideja Daugavpilī nobrieda pamazām. Jaunieši, pamatojoties uz tamlīdzīgu ideju īstenošanas pieredzi citās pilsētās un draugu stāstiem, nolēma riskēt.

Uzņēmuma īpašnieks Nikolajs Petrovičs pēc Krievu liceja absolvēšanas aizbrauca mācīties uz Rīgu, kur izveidoja savu biznesu, bet vēlāk atgriezās Daugavpilī, lai kaut ko noderīgu izveidotu dzimtajā pilsētā.

„Mēs ceram, ka velonoma būs pieprasīta. Zinu, ka daudzi gribētu pavizināties, bet nezina, kur tikt pie velosipēda, vai arī viņiem tāds ir, taču slinkums nest lejā no piektā stāva. Mēs saņēmām līdzfinansējumu Daugavpils pašvaldības programmā „Impulss”, tiesa, nedaudz mazāk, nekā cerējām, pielikām savus līdzekļus un saņēmām dažu investoru atbalstu. Īstenot ideju mēs gatavojāmies jebkurā gadījumā, tiesa, tas nebūtu šogad, bet, iespējams, tikai nākamajā gadā,” pastāstīja Nikolajs.

Sākotnēji bija plānots velosipēdu nomas sezonu atklāt 1. maijā, bet laika apstākļi ieviesa korekcijas.

Pirmajā dienā nāca galvenokārt draugi, atzīmēja N. Petrovičs. Firmā „Velodvinsk” cer, ka interese augs, un, ja cerības attaisnosies, Daugavpilī tiks atvērti vēl divi velosipēdu nomas punkti.

Pašlaik uzņēmums piedāvā 20 pilsētas tipa velosipēdus, transportlīdzeklis var paņemt gan uz dažām stundām, gan uz visu dienu. Firmas tuvākajos plānos ir paplašināt piedāvājumu ar citu tipu velosipēdiem.

Daugavpils ir viena no pirmajām Latgales pilsētām, kur velonomas punkts darbojas uz ielas. Vairākās pašvaldībās, tostarp Daugavpilī, velonoma bija arī agrāk, bet tad vajadzēja iepriekš zvanīt ar organizācijas pārstāvjiem un izvēlēties velosipēdu.

Līvānos velonoma darbojas aktīvā tūrisma centrā. Kopumā Latgales pašvaldības aktīvi attīsta velotūrismu, dažādu projektu ietvaros izstrādājot daudzveidīgus maršrutus.