„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Laura Bicāne iedziedājusi trešo albumu

Maija nogalē Daugavpils viesnīcā „Park Hotel Latgola”  Latgales populārā dziesminiece Laura Bicāne prezentēja savu jauno albumu „Lauzīsimies cauru pūlim”. Tas ir komponistes un dziedātājas trešais kompaktdisks, kurā visas dziesmas stāsta par dzīvi un mīlestību.

Daugavpils Universitātes un St. Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas pedagogu un audzēkņu muzikālā pavadījuma un īpašā viesa „iōv” atbalstīta, Laura iepazīstināja gan ar jaunajām dziesmām, kas iedziedātas latgaliski, latviski un angliski, gan ar iepriekšējo albumu „Es tikai ļaujūs” (2013) un „Trīspuksti” (2015) skaņdarbiem. Autore pastāstīja par katras dziesmas tapšanu un saturu, piemēram, dziesma „Māraukla” aicina izvēlēties tās vērtības, kas atklāj patiesību nevis liek maldīties, tikmēr dziesma „Samuēls” ir veltīta mūzai, ko dziesminieki bieži pazaudē.

Albuma tapšanās piedalījušies populāri Latgales mūziķi un kolektīvi, tostarp postfolkoras grupa „Rikši”, kas palīdzēja ierakstīt dziesmu „Myužeņš jauns” ar Antona Slišāna vārdiem. Diska izdošanu  atbalstīja Daugavpils novada dome un Višķu pagasta padome.

2. maijā Laura Bicāne jaunā dziesmas dziedās Baznīcu nakts pasākumā Lūznavas muižas kapelā.