„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Notvēra huligānus, kas izlīmēja skrejlapas

freeimages.com

29.maija naktī Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas videonovērošanas posteņa darbinieku uzmanību piesaistīja vairākas personas, kuras bojāja pilsētas infrastruktūru, līmējot skrejlapas uz namu sienām, notekcaurulēm, apgaismes stabiem, elektrības sadales skapjiem un citviet. Pēc neoficiālas informācijas, skrejlapu saturs bija vērsts pret vienu no pilsētas politiķiem, kas balotējas pašvaldību vēlēšanās. 

Informācija par notiekošo tika nodota pilsētā patrulējošajām pašvaldības policijas mobilajām ekipāžām, kā rezultātā tika notverti divi 1985. un 1986. gadā dzimuši vīrieši.

Par pašvaldības saistošo notikumu izdarīto pārkāpumu tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Daugavpils pilsētas administratīvās atbildības noteikumu punktu 3.1. – Par ēku (būvju), parka soliņu, atkritumu urnu, elektroapgaismojuma ierīču, piemiņas plākšņu, arhitektonisko elementu un citu infrastruktūras elementu vai inventāra bojāšanu, tai skaitā ar uzrakstiem, zīmējumiem.

Lietas materiāli tiks nosūtīti pilsētas Administratīvajai komisijai, kura arī pieņems lēmumu par piemērojamo sodu. Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumos noteiktais sods par šāda pārkāpuma izdarīšanu ir brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro.