„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+5.7 °C
apmācies

Eiropas Padomes Ainavu balvas augstāko atzinumu saņem Daugavpils cietoksnis

visitlatgale.com

Kā ziņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts ir saņēmis visaugstāko starptautiskas žūrijas novērtējumu Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretariāta konkursa Eiropas Ainavu balva (Ainavu balva) 5.sesijā. 

Konkursa mērķis  ir apbalvot praktiskās iniciatīvas, kas būtu ņemamas par piemēru ainavu kvalitātes  saglabāšanai un uzlabošanai Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās.

Šajā Ainavu balvas sesijā tika iesniegti  projekti no 13 Eiropas valstīm. Daugavpils projekts augsto vērtējumu saņēma par simboliskas pilsētvides ainavas atjaunošanu agrāk degradētā vietā, kas šobrīd sabiedrībai piedāvā dažādus izglītības un kultūras  pakalpojumus kvalitatīvā vidē.

Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektu īsteno Daugavpils pilsētas dome, mērķtiecīgi  un plānveidīgi piesaistot finansējumu no dažādiem finanšu avotiem –  Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), iekļaujot Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmu, Norvēģijas finanšu instrumenta un Valsts kultūrkapitāla fonda. No 2008. līdz 2016.gadam cietokšņa reģenerācijai kopumā piesaistīti vairāk kā 15 milj. eiro. No tiem 14 milj. eiro līdzfinansēti no ERAF, kura aktivitātes iepriekšējā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā administrēja VARAM.