„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Kontrabandista aizturēšanā neiztika bez ieroča

pexels.com

2. jūnija naktī robežsargiem Alūksnes novadā, Pededzes pagastā, kāda kontrabandista aizturēšanā nācās pielietot šaujamieroci. Neilgi pēc pusnakts, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, robežsargi sāka meklēt pārkāpēju un drīz vien sadzina pēdas kādam Latvijas nepilsonim ar kontrabandas cigarešu saini. Robežsargi aicināja vīrieti apstāties, taču viņš  robežsarga likumīgajām prasībām nepakļāvās un vajāšanas laikā izrādīja fizisku pretošanos. Pārkāpējs tika aizturēts, pielietojot dienesta ieroci, un tika ievainots kājā. Pēc aizturēšanas pārkāpējam tika sniegta pirmā palīdzība, un viņš tika nogādāts slimnīcā.

Pret aizturēto personu uzsākts kriminālprocess par smagu noziegumu izdarīšanu, t.i. par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas teritorijā (kontrabandu) personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

Valsts robežsardzes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Pētersone norāda, ka saskaņā ar Robežsardzes likuma 18.panta prasībām robežsargs ir tiesīgs lietot šaujamieroci, lai aizturētu valsts robežas pārkāpēju, atvairītu uzbrukumu un izbeigtu pretošanos. Iepriekšējo reizi šaujamieroča pielietošana pret pārkāpēju notikusi pērn, 1.septembrī, kad šaujamierocis tika pielietots pret nelegālo imigrantu pārvietotāju, kurš izrādīja fizisku pretošanos un nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām.