„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Daugavpilī no ugunsgrēka izglābti trīs cilvēki

pexels.com

Aizvadītās nedēļas laikā ugunsdzēsēji glābēji nāca talkā gan nelaimē nonākušiem cilvēkiem, gan dzīvniekiem - Piekrastes ielā Daugavpilī glābēji atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušo putnu, bet Daugavpilī uz ceļa braucamās daļas bija uzkrituši nolūzuši koki, kurus glābēji sazāģēja, lai atbrīvotu braucamo daļu. Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādai sievietei, kura Ciblas novada Līdumnieku pagastā bija apmaldījusies mežā. Izmantojot skaņas signālus, sievietei tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

3. jūnijā ap pl. 2.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kārsavas novada Salnavas pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka 30 kv.m. platībā.

Tajā pat dienā ap pl. 17.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Koku ielu Rēzeknē, kur dega divi šķūni un garāža. Ugunsgrēks plosījās 104 kv.m. platībā un tika nodzēsts tikai ap pl. 22.00.

Tās pašas dienas vakarā, ap pl. 22.45 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kauņas ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. Ar izbīdāmo kāpņu palīdzību no dzīvokļa tika evakuēti trīs cilvēki, no kuriem divi nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus no mājas tika evakuēti 20 cilvēki.

Pirmdienas naktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu Skolas ielā Viļakā, kur dega šķūnis 10 kv.m. platībā.

5. jūnijā pl. 19.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka vienstāva dzīvojamā mājā deg siena un griestu pārsegums. Ugunsgrēkā cieta vīrietis, kurš saviem spēkiem mēģināja nodzēst ugunsgrēku. Cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts ap pl. 20.40.