„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Preiļu novadā varēs pieslēgties centrālajam ūdensvadam

pexels.com

Preiļu novada iedzīvotāji varēs saņemt pašvaldības atbalstu, lai savas mājsaimniecības pieslēgtu centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, to paredz Preiļu novada pašvaldības apstiprinātie saistošie noteikumi „Par pašvaldības līdzfinansējumu īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai Preiļu novadā pēc iedzīvotāju (dzīvojamo ēku īpašnieku) ierosinājuma”, informē Preiļu novada domes speciāliste Ilona Vilcāne.

Šādu lēmumu pašvaldība pieņēmusi, lai sakārtotu kanalizācijas un ūdensvada tīklu un samazinātu vides piesārņojumu. Atbalsts paredzēts fizisku personu nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajiem ūdensapgādes un/vai kanalizācijas tīkliem, ja tie atrodas novada administratīvajā teritorijā. Noteikumi paredz, ka līdzfinansējums tiks piešķirts 40 eiro apmērā par vienu garuma metru katra pieslēguma izbūvei gan ūdensapgādes, gan kanalizācijas tīklam, bet ne vairāk kā 800 eiro par vienu pieslēgumu.

Uz šo brīdi Aizkalnes ciemā nav pieslēgta 21 mājsaimniecība, Preiļu pilsētā 241 mājsaimniecība, Prīkuļu ciemā 25 mājsaimniecība, Pelēču ciemā 14 mājsaimniecības un 12 dzīvokļi daudzdzīvokļu mājā. 2017.gadā plānoti 10 pieslēgumi.