„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Policija meklē Aglonas novadā pazudušo vīrieti

VP LRP

Šonakt Aglonas novada Aglonas pagastā bija aizcēlies paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, dega vienstāvu dzīvojamā māja un dažādas saimniecības ēkas. Saistībā ar notikušo, aizdomās par ļaunprātīgu īpašuma nodedzināšanu Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirknī nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka pēc ugunsgrēka ir pazudis minētā īpašuma saimnieks, 1963.gadā dzimušais J.Kraupša, kā arī no metāla seifa ir pazudusi pusautomātiskā bise un tai atbilstoša munīcija.

Ir iespējams, ka vīrietis ar minēto šaujamieroci, var atrasties tuvējā apkārtnē. Viņa rīcība nav prognozējama, pastāv iespēja, ka viņš var izdarīt suicīdu, vai arī viņa darbības var būt vērstas pret apkārtējiem iedzīvotājiem. Tapāt tiek pārbaudīts, vai noziedzīgas darbības pret saimniecības īpašnieku ir veikušas citas personas.

Pašlaik notikuma vietā un tās apkārtnē notiek plaši meklēšanas pasākumi, tajos ir iesaistīti gan VP LRP darbinieki, gan arī citi dienesti - Valsts robežsardzes Aviācijas dienests ar helikopteri, kinologu dienests un zemessargi.

Ņemot vērā augstāk minēto, Valsts policija aicina būt uzmanīgiem, nepalikt vienaldzīgiem, gadījumā ja Jūsu rīcībā ir informācija par vīrieša atrašanās vietu, vai jebkāda cita izmeklēšanai nozīmīga informācija, lūdzam nekavējoties ziņot par to likumsargiem, zvanot pa tālr. 65403302; 110; 112 vai vēršoties tuvākajā policijas iestādē personīgi.