„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Ģimnāzisti pārcelsies uz universitāti

Sergejs Kuzņecovs

Augustā jāsākas vairāku Daugavpils izglītības iestāžu modernizācijas projekta īstenošanai. Vērienīgākie remontdarbi ieplānoti Valsts ģimnāzijā, tāpēc ģimnāzisti sāks un arī pabeigs mācību gadu Daugavpils Universitātes telpās.

Ar augstskolu panākta vienošanās, ka tā varēs uzņemt visus audzēkņus. Visdrīzāk, turpat tiks organizēta arī skolēnu ēdināšana. Ģimnāzisti mācīsies korpusā Parādes ielā 1.

„Mēs saprotams, ka, jebkurā gadījumā, būs neērtības, bet, ja ir kādas neskaidrības, vecāki var vērsties ar priekšlikumiem pie direktores. Mēs vēlamies, lai audzēkņu skaits ģimnāzijā nesaruktu. Remontdarbi turpināsies līdz nākamā gada augustam,” teica Daugavpils domes Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Ģimnāzijā veiks iekštelpu kapitālo remontu, uzlabos materiāli tehnisko nodrošinājumu. Projekta ietvaros notiks remontdarbi 3., 13. un 16. vidusskolā, Krievu vidusskolā—licejā un ēkā Parādes ielā 7 (bijusī 5. skola), uz kurieni pēc tam pārcelsies Saskaņas pamatskola. Šajās skolās darbu apjoms nebūs tik liels, kā ģimnāzijā, tāpēc mācību process tiks organizēts turpat. Visas skolas tiek finansētas vienas ES programmas ietvaros, no kuras piešķirti 2,4 miljoni eiro, pārējo finansējumu nodrošina pašvaldība.