„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Ceļojums pa Eirāziju pusotra gada garumā

Aleksandrs Rube

Pateicoties ģeogrāfiskajam stāvoklim, Daugavpili bieži apmeklē dažādi ceļotāji. Aprīlī šeit iegriezās labdarības velobrauciena „Dāvā dzīvību” dalībnieks Aleksejs Samburovs, kurš ceļo no Kaļiņingradas uz Vladivostoku. Savukārt maija beigās Daugavpilī pabija tikpat drosmes pilni riteņbraucēji – franču pāris Batists un Manū.

Jaunieši nolēma doties īsti pārgalvīgā 20 000 km garā ceļojumā. Startējuši Bluā (pilsēta atrodas netālu no Orleānas), viņi nolēma sasniegt Baikālu, bet pēc tam doties uz dienvidiem, šķērsot  Mongoliju, Ķīnu un Āzijas valstis līdz Turcijai, bet no turienes, gar Vidusjūras krastu, doties mājup. Viņiem šajā ceļā kopumā jāpavada aptuveni pusotrs gads – no 2017. gada marta līdz 2018. gada vasarai. Ceļojums notiek ekotūrisma asociācijas „EP’ECO TRIP” paspārnē, kura arī finansē šo neparasto projektu.

Atbildot uz jautājumu, vai viņu ceļgali un velosipēdi izturēs šādu pārbaudījumu, Batists un Manū smaidot skaidro, ka viņi netaisās mīt pedāļus visa maršruta garumā. Visgarākie riteņbraukšanas  posmi paredzēti Krievijā (5000 km), Mongolijā (1100 km) un Ķīnā (1800 km), lielākajā daļā citu valstu viņi brauks no 100 līdz 300 km.

Visu rakstu lasiet 16. jūnija numurā.