„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Jaunu muzeju cietoksnī atvērs 2020. gadā

Aleksandrs Rube

Maija beigās sešas Latgales pašvaldības – Daugavpils, Krāslavas, Ludzas un Preiļu novads, Daugavpils, kā arī Aglonas bazilika apstiprināja ilgtermiņa attīstības stratēģiju Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) apgūšanas ietvaros. Mērķobjektu sarakstā iekļauts arī Inženieru arsenāls Imperatora ielā 8 Daugavpils cietoksnī, kur plānots atvērt Motormuzeja filiāli.

Muzejs sauksies „Daugavpils tehnikas un industriālā dizaina centrs”, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padomes sekretārs Artjoms Mahļins. Jaunā centra izveidei atvēlēs Inženieru arsenāla rietumu spārnu. Savukārt ziemeļu un austrumu daļu pilnībā iekonservēs, apmeklētājiem tās būs slēgtas.

„Ļoti daudz līdzekļu vajadzēs jaunajam jumtam, tāpēc visai būvei naudas vienkārši nepietiks,” skaidro speciālists, „dažas Inženieru arsenāla daļas tiks restaurētas vairāk, citas – mazāk. Lai gan 3 miljoni eiro šķiet iespaidīga summa, patiesībā, pēc jumta nomaiņas un dažu vietu nostiprināšanas, paliks līdzekļi tikai visai virspusējam remontam.”

Visu rakstu lasiet 16. jūnija numurā.