„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Aicina fotogrāfijās iemūžināt Daugavpils cietoksni

Sergejs Kuzņecovs

Daugavpils tautas fotostudija „Ezerzeme – F” ar Daugavpils pilsētas domes finansiālo atbalstu izsludina fotokonkursu “Daugavpils cietoksnis fotogrāfijās”, aicinot Latvijas fotomāksliniekus - gan profesionāļus, gan amatierus -  atspoguļot šī unikālā vēstures objekta skaistumu jebkurā gadalaikā un iesūtot savus darbus kopīgas kolekcijas izveidei. Plānots, ka konkursa rezultātā taps izstāde un sadarbībā ar Daugavpils cietokšņa informācijas centru tiks izdots fotoalbums.

Fotostudijas vadītājs Linards Onzuls uzsver, ka fotogrāfijas var tikt ņemtas arī no fotomākslinieku arhīviem, taču tām jābūt uzņemtām pēc 2000. gada. Attēli var būt uzņemti, izmantojot kā digitālo, tā arī analogo fotogrāfijas tehniku. Konkursa dalībniekam ir atļauts lietot foto apstrādes programmas tikai, lai apgrieztu fotogrāfijām malas, kā arī ir pieļaujama kopējā attēla gaišuma, kontrasta, gammas, un asuma korekcija, bet ne pārveidošana un attēlu sakombinēšana.

No katra autora tiks pieņemti ne vairāk kā 10 darbi, kas jāiesūta Tautas fotostudijai “Ezerzeme – F” pa e-pastu: fotocietoksnis@inbox.lv līdz šā gada 31. oktobrim. Iesūtītos darbus vērtēs kompetenta žūrija. Konkursa rīkotāji ir paredzējuši arī balvu fondu – 150 eiro, tāpēc uzvarētāji saņems naudas prēmijas, kā arī diplomus.