„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Daudzbērnu ģimene palika uz krāsmatām

Artjoms Stalidzāns

9. jūnija vakarā Demenes pagasta Jāņuciemā notika nelaime – aizdegās daudzbērnu ģimenes māja. Par laimi, ugunsgrēkā neviens necieta, bet liesmas trīs stundās iznīcināja visu, kas bija būvēts un krāts septiņpadsmit gadu garumā.

Nedēļu pēc notikušā Svetlana Ziļe jau bija nedaudz atguvusies no šoka un spēja runāt gandrīz mierīgi. Tovakar saimniece bija mājās kopā ar diviem dēliem – trīspadsmit gadus veco Denisu un divgadīgo Matveju. Svetlana iekurināja apkures katlu, piekopās un devās gatavot vakariņas, jo drīzumā no pilsētas bija jāatgriežas vīram Aleksejam un deviņpadsmitgadīgajai meitai Margaritai. Bērni šajā laikā mierīgi rotaļājās smilšu kastē.

Kā pastāstīja Svetlana, atvērt rēķinu ziedojumu vākšanai bija visai problemātiski, jo konsultācijā Valsts ieņēmumu dienestā viņiem paziņoja, ka virs noteiktas summas visa finansiālā palīdzība tiks aplikta ar nodokli. Ģimenei ieteica vērsties labdarības fondā „Pēc ugunsgrēka”, kurš sniedz palīdzību ugunsgrēkā cietušajiem. „Mēs iesniedzām fondam visus nepieciešamos dokumentus, aktu par ugunsgrēku, fotogrāfijas, un tagad, ar viņu mājas lapas starpniecību, mums var sniegt palīdzību, kura tiks izmantota būvmateriālu iegādei. Viss tiks pirkts oficiāli un tikai tas, kas mums vajadzīgs celtniecībai,” stāsta Svetlana.

Svetlanas Ziļes tālrunis - 26979677

Palīdzību var sniegt mājas lapā www.pecugunsgreka.lv

Visu rakstu lasiet 20. jūnija numurā.