„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Krāslavā izsludināts konkurss par labāko gurķu ēdienu

pexels.com

Jūlijā Krāslavā notiks starptautisks kulinārā mantojuma festivāls – Gurķu svētki, kuru gaitā tiks organizēts konkurss „Labākais gurķu ēdiens”, lai atdzīvinātu vecās labās tradīcijas un uzspodrinātu Krāslavas kā gurķu pilsētiņas tēlu. Gurķu svētki notiks 22. jūlijā pl. 17.00 Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā.

Piedalīties konkursā tiek aicināti Krāslavas novada pagasti, mājražotāji, ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, Latgales reģiona un Vitebskas apgabala kulinārā mantojuma uzņēmumi, kā arī visi, kuriem patīk gatavot ēdienus un eksperimentēt virtuvē. Pasākumu organizē biedrība „Kulinārā mantojuma centrs” sadarbībā ar Krāslavas novada domi un Krāslavas novada TIC.

Viens dalībnieks konkursā var piedāvāt ne vairāk par 2 gurķu ēdieniem, turklāt jāņem vērā, ka gurķim ir jābūt ēdiena pamatsastāvdaļai - ne mazāk kā 60 %. Konkursa dalībniekiem jāpiesakās līdz 10.jūlijam, nosūtot pieteikuma anketu uz e-pastu tic@kraslava.lv.

Pats ēdiens būs jāprezentē svētku dienā. Labākos ēdienus izvēlēsies neatkarīga žūrija, kura izvērtēs katra dalībnieka pagatavoto ēdienu, īpašu uzmanību veltot ēdiena garšai, noformējumam, pasniegšanai un oriģinalitātei.

Konkursa pirmo trīs vietu ieguvēju apbalvošana notiks svētku laikā Krāslavas estrādē. Uzvarētāji saņems dāvanu kartes - par 1.vietu 100 eiro vērtībā, par 2.vietu – 70 eiro, par 3.vietu – 40 eiro vērtībā. Dāvanu kartes uzvarētāji varēs realizēt Latgales kulinārā mantojuma un amatnieku izstrādājumu veikalā Pils ielā 2, Krāslavā.